GDPR nařízení

Informační portál plný novinek a aktuálit ke GDPR. Nařízení, jehož hlavním posláním je ochrana osobních údajů, s cílem hájit co nejvíce práva občanů EU proti neoprávněnému zacházení s jejich daty a osobními údaji. Revoluci v ochraně osobních údajů. Týká se i vás, buďte připraveni!

Nové dokumenty a překlady ke GDPR

Kolem GDPR stále panuje mnoho nejasností. Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) zveřejňuje nové materiály, které je potřeba prostudovat. Především jde o dokumenty pracovní skupiny WP29, která nyní vydala i oficiální české překlady. Řekneme vám, kde je najdete všechny pohromadě. 

celý článek 🡒

ÚOOÚ zveřejnil nejčastější dotazy ke GDPR

Úřad pro ochranu osobních údajů konečně osvětlil nejasná místa a otázky ke GDPR, které často sváděly k diskuzím, desinformacím, nesprávným doporučením a mýtům. 

celý článek 🡒

GDPR a věrnostní karty obchodníků

Z výzkumů vyplývá, že že každý Čech s sebou v peněžence nosí v průměru zhruba 6 věrnostních karet. Jak s tím naloží nařízení GDPR? 

celý článek 🡒

Google se pečlivě připravuje na GDPR

I takoví velikáni jako je Google se pečlivě připravují na nové evropské nařízení, které vstoupí v platnost 25. 5. 2018. Jak to ovlivní uživatele G Suite a Google Cloud platform? Jak vám Google pomůže a co budete muset zařídit vy?

celý článek 🡒

Google žádá zákazníky G Suite o potvrzení nové smlouvy! Jak na to?

Google zaslal svým zákazníkům v řijnu email, se žádostí o potvrzení nové smlouvy. Změny se vztahují především k požadavkům nařízení GDPR. Co to pro vás jako pro zákazníky znamená? Co konkrétně provést?

celý článek 🡒


GDPR je obecné nařízení o ochraně osobních údajů (z angličtiny General Data Protection Regulation). Patří k novým revolučním legislativám EU, která výrazně zvýší ochranu osobních dat. Výrazně ovlivní nakládání s osobními daty vašich zaměstnanců i klientů.

Ochrana osobních údajů, s cílem hájit co nejvíce práva občanů EU proti neoprávněnému zacházení s jejich daty a osobními údaji. Nařízení přináší revoluci v ochraně osobních údajů. GDPR se týká všech firem, institucí, ale i jednotlivců a online služeb, které zpracovávají data uživatelů.

Dát evropským občanům šanci mít větší kontrolu nad tím, co se s jejich daty děje. GDPR zavádí enormní pokuty za porušování nových, přísnějších pravidel v ochraně osobních údajů.

EU nařizuje větším zpracovatelům dat zřídit nezávislou kontrolní funkci DPO (Data Protection Officer), tzv. pověřence pro ochranu osobních údajů. Jeho úkolem bude dohlížet na řádné zacházení s osobními daty a hlásit možné úniky dat či porušení zákona.