GDPR nařízení

Informační portál plný novinek a aktuálit ke GDPR. Nařízení, jehož hlavním posláním je ochrana osobních údajů, s cílem hájit co nejvíce práva občanů EU proti neoprávněnému zacházení s jejich daty a osobními údaji. Revoluci v ochraně osobních údajů. Týká se i vás, buďte připraveni!

Lze nařízení GDPR obejít?

GDPR nařízení, které vstoupí v platnost již 25. 5. 2018 je velmi přísné a hrozí astronomickými sankcemi. Existují minimálně dva přístupy, jak s ním pracovat. Buď budete zodpovědný správce osobních údajů, nebo zvolíte princip založený na riziku

celý článek 🡒

GDPR ovlivní i malé firmy a živnostníky

Domníváte-li se, že se vás GDPR jako OSVČ, freelancera nebo malé firmy netýká, jde bohužel o omyl. Platí pro vás stejná pravidla a požadavky, jako pro mnoho velkých společností a co více, hrozí vám také stejné astronomické sankce. Na co a jak se tedy připravit? 

celý článek 🡒

GDPR v e-commerce a e-mail marketingu

Pokud některé odvětví zasáhne GDPR více, tak elektronické podnikání, online marketing a email marketing zvlášť mezi ně rozhodně patří, chce se mi napsat, že jim doslova kralují.

celý článek 🡒

Nové dokumenty a překlady ke GDPR

Kolem GDPR stále panuje mnoho nejasností. Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) zveřejňuje nové materiály, které je potřeba prostudovat. Především jde o dokumenty pracovní skupiny WP29, která nyní vydala i oficiální české překlady. Řekneme vám, kde je najdete všechny pohromadě. 

celý článek 🡒

ÚOOÚ zveřejnil nejčastější dotazy ke GDPR

Úřad pro ochranu osobních údajů konečně osvětlil nejasná místa a otázky ke GDPR, které často sváděly k diskuzím, desinformacím, nesprávným doporučením a mýtům. 

celý článek 🡒


GDPR je obecné nařízení o ochraně osobních údajů (z angličtiny General Data Protection Regulation). Patří k novým revolučním legislativám EU, která výrazně zvýší ochranu osobních dat. Výrazně ovlivní nakládání s osobními daty vašich zaměstnanců i klientů.

Ochrana osobních údajů, s cílem hájit co nejvíce práva občanů EU proti neoprávněnému zacházení s jejich daty a osobními údaji. Nařízení přináší revoluci v ochraně osobních údajů. GDPR se týká všech firem, institucí, ale i jednotlivců a online služeb, které zpracovávají data uživatelů.

Dát evropským občanům šanci mít větší kontrolu nad tím, co se s jejich daty děje. GDPR zavádí enormní pokuty za porušování nových, přísnějších pravidel v ochraně osobních údajů.

EU nařizuje větším zpracovatelům dat zřídit nezávislou kontrolní funkci DPO (Data Protection Officer), tzv. pověřence pro ochranu osobních údajů. Jeho úkolem bude dohlížet na řádné zacházení s osobními daty a hlásit možné úniky dat či porušení zákona.